CERCAR EN AQUEST BLOG

divendres, 24 de març del 2017

ESCOLA MONTSERRAT, FORMANT PERSONES (1): EDUCAR LES EMOCIONS

Les emocions són importants, no es pot posar en dubte que cal treballar-les a l'escola. Hem d'ajudar a que els nens i les nenes sàpiguen gestionar-les i identificar-les, tant les pròpies com les dels altres. L'educació emocional, afecta el desenvolupament dels alumnes, ajuda a augmentar la seva motivació, fa que es comportin de manera més positiva, millora les seves relacions i obtenen millors resultats acadèmics.

Per aconseguir que un nen creixi, en tota la dimensió de la paraula, no n'hi ha prou amb l'adquisició de coneixements. Hem de procurar que a l'escola hi hagi un clima emocional positiu. Si l'educació ha de ser un procés d'aprenentatge per a la vida, les emocions formen part d'ella, de capital importància i s'han de tenir en compte sempre.

Com a mestres és important que ensenyem als nostres alumnes a gestionar les pròpies emocions i distingir-les, tal i com hem dit més amunt:  controlar la ràbia, conèixer la por, acceptar els errors, tenir empatia, tenir una bona autoestima, saber explicar per què es troben tristos o contents i relacionar-se amb els altres és essencial. Gestionant-les estarem ajudant a que es treballi i es formi la seva intel·ligència emocional.
Hi ha una frase d'Aristòtil que ho diu tot; "Educar la ment sense educar el cor, no és educació en absolut".

Text: Equip Directiu Escola Montserrat



Imatge: Roger Ballabrera