CERCAR EN AQUEST BLOG

diumenge, 25 de febrer del 2018

ESCOLA MONTSERRAT, COMUNITAT D'APRENENTAGE (4): LA FESTA DEL SOMNI D'ESCOLA

Abans d'explicar com es concreta la Comunitat d'Aprenentatge i veure amb detall en què consiteixen les Actuacions d'Èxit parlarem de la Festa del Somni d'Escola.

Què és la Festa del Somni d'Escola?
El primer que cal saber sobre la Festa del Somni d'Escola és que no és una festa qualsevol.
És la festa que celebra la implantació definitiva d'un nou model educatiu del centre. Un model transformador i ambiciós que demana la col·laboració i la participació de tota la Comunitat Educativa però que garanteix una millora dels resultats acadèmics i una millora de la convivència dins i fora del centre.

Tot i que ja s'han anat fent passes cap a aquest nou model, com per exemple el projecte de padrins de lectura o la formació de les famílies (classes de català), la Festa del Somni d'Escola marca un punt d'inflexió, un abans i un després.

I per tant mereix ser especial.

Per això s'ha format un Grup Mixt creat per a la ocasió amb voluntaris/es que l'ha ideat i planificat. I per això s'hi estan sumant tantes energies i esforços.

En què consisteix?
La Festa del Somni d'Escola és alhora una celebració simbòlica i una crida a la participació de totes les persones que formem part de l'escola perquè expressem com volem que sigui l'escola d'ara en endavant.

I quan diem tothom, ens referim a tothom: alumnes, docents, administratius, conserges, treballadors, personal de neteja, monitors i familiars.

Tothom podrà escriure quin és el seu ideal d'escola, la seva utopia de centre. Perquè d'això es tracta, d'expressar els somnis més elevats. Després, aquests somnis es recolliran, es compartiran i amb el compromís i la implicació de tots mirarem de fer-los realitat.

I per això, a més de tallers, activitats, actuacions, una mostra gastronòmica i un dinar de carmanyola, per a la Festa del Somni d'Escola s'està preparant un lloc màgic i especial on dipositar aquests somnis.

I quins somnis poden ser? 
Qualsevol.
Us convidem a tots a pensar en gran, a desitjar en gran, a tenir les expectatives més elevades.
Potser una alumna de P5 desitjarà un tobogan que vagi directe de l'aula al menjador mentre el seu pare somniarà amb temes més acadèmics o socials. Tota idea, per estrambòtica o esbojarrada que sigui serà llegida, considerada i tinguda en compte.

Al cap i a la fi, és tracta que tothom participi en el disseny i construcció d'una escola millor per als nostres infants i als que vindran darrere seu.

És una ocasió única que no es pot deixar perdre.