CERCAR EN AQUEST BLOG

diumenge, 4 de març del 2018

CARTELLS DE LES PORTES OBERTES DESAPAREGUTS

El passat divendres es van penjar a la part central de la Gran Via uns 25 cartells de la Jornada de Portes Obertes de l'Escola Montserrat del proper 9 de març.

L'endemà els havien arrencat gairebé tots.
Tots penjats en llocs correctes, al costat d'altres cartells.

Algú dirà que és una bretolada, que això passa i que a tothom qui penja cartells n'hi acaben arrencant algun. Potser sí, però no n'han desaparegut uns pocs, no en queda gairebé cap, i són els únics cartells que s'han arrencat, la resta de cartells d'altre actes i activitats que hi ha a la zona continuen al seu lloc.

Només s'han retirat els de l'Escola Montserrat.

Algú o alguns s'han pres la molèstia de fer-los desaparèixer a conscència. En una moment en que les obres en marxa de la Gran Via no faciliten la movilitat entre les voreres un acte així no ha estat casual ni oportunista, qui els ha arrencat ho ha fet de manera sistemàtica i deliberada.

Es podrà dir que això és anecdòtic i puntual, però el cas és que és el segon any consecutiu que això passa. L'any passat l'Escola Montserrat ja va patir aquesta mena de "vandalisme selectiu", desapareixien els seus cartells mentre es respectaven els cartells d'altres escoles penjats just al costat.
En alguns llocs es van haver de penjar fins a tres vegades amb el mateix resultat.

Evidentment, no sabem qui ho fa, però convidem a tothom que presenciï aquest acte de desconsideració que ens ho faci saber.

La tolerància i el respecte cap els altres són paraules que sovint estan en boca de molts, però per omplir-les de contingut després s'han d'exercir i portar-les a la pràctica per molt que costi entendre la postura dels altres. Només així s'evita ser un intolerant i un intransigent.

Convidem a algú o a alguns a mirar-se al mirall i replantejar-s'ho.

Per part nostra, continuarem penjant els cartells en la mesura que el temps i les circumstàncies ens ho permetin. Ens refermem en el convenciment que l'Escola Montserrat té un gran projecte educatiu, una direcció i un claustre molt treballador, dels quals ens sentim orgullosos i per a qui no tindrem mai prou paraules d'agraïment per l'esforç i les ganes que demostren a diari, i que la nova etapa que s'obre ara amb la implantació de la Comunitats d'Aprenentatge i el projecte de la PictoEscriptura servirà per millorar encara més l'escola tan a nivell acadèmic com a nivell social i convivencial.

Seguirem treballant.