CERCAR EN AQUEST BLOG

dissabte, 4 de novembre del 2023

Resumim la primera Reunió del AFA de curs 2023-24

Gràcies a la gairebé trentena de persones que van assistir ahir a la primera reunió del curs de l’AFA de la nostra escola.

Va ser una jornada molt profitosa, en la qual vam  compartir impressions, propostes, inquietuds… I també ens vàrem arromangar per a començar a crear.
De fet, només es pot fer d'aquesta manera… Junts i il·lusionats! Les famílies fent de les nostres diferències, els nostres punts forts i de la il·lusió, el motor del canvi.

De la jornada d'ahir es van crear diverses comissions o grups de treball que estan vius i oberts a noves famílies que vulguin unir forces. (Al final de l'article us expliquem com fer-ho).

- Comissió de Comunicació: Encarregada de donar a conèixer totes les novetats i esdeveniments importants de la nostra escola i de l’AFA.
- Comissió de roba: Encarregada de buscar, dissenyar, comprar i vendre la roba esportiva.
- Comissió d'extraescolars: Encarregada de tota la gestió, inscripció i enllaç de les famílies amb els serveis oferts en horari extraescolar.
- Comissió de festes: Encarregada de col·laborar i organitzar festes, ocupant-se de tot el necessari perquè es puguin dur a terme i que tots ho passem genial.
- Comissió de menjador: Encarregada de vetllar perquè el servei de menjador sigui el que volem les famílies. Contractant, negociant i recolzant en tot el necessari a Gescoleg.
- Comissió mixta de noves propostes: Encarregada de donar forma a nous projectes i buscar els mecanismes materials i humans adequats per a poder dur-se a terme.

Es va parlar també de la possibilitat de poder fer ús del pati d'infantil a la tarda per a reprendre els “berenars d'infantil” i poder gaudir d'aquest espai distès i controlat en el qual poder compartir entre famílies i conèixer-se millor. Per a això, seria necessari saber que disponibilitat de temps tenim per a fer ús del pati i en quins horaris. Quedem pendents de fer aquesta consulta a direcció i poder desenvolupar aquesta idea, demandada per diverses famílies d'infantil i secundada per la resta de famílies. En relació a aquest tema, es va comentar que fa anys s'havien comprat unes taules de pícnic que es van situar al pati de sorra, però que lamentablement van ser robades (al no estar ancorades al terra). S'està valorant la possibilitat d'adquirir de noves.

Una altra inquietud compartida va ser la manera en la qual la informació de tot el relatiu a les activitats i reunions de l’AFA està arribant a les famílies. Es va acordar publicar juntament amb la convocatòria de les reunions, l'ordre del dia i el compromís de publicar després una petita acta amb els acords adquirits. Es va proposar poder fer reunions mixtes presencial/telemàtica per a aquelles famílies a les quals els resulta més complicat assistir presencialment. Quedem pendents de saber si disposem dels mitjans necessaris per a fer-ho i s'estudiarà la proposta. D'altra banda, l’AFA ha fet arribar enguany a totes les famílies un flyer amb la informació bàsica de l’AFA (Gràcies Belén, Ester i Laia pel treball) i els canals de comunicació per poder contactar amb nosaltres per qualsevol tema o dubte.

La música que escolten els nostres filles i filles mentre estan dintre de l'escola és un altre tema que desperta interès entre les famílies. Durant algunes reunions ha anat tractant-se aquest tema. Des de l’AFA, compromesos sempre amb l'educació musical dels nostres infants, ens hem reunit en diverses ocasions amb Gescoleg i amb direcció de l'escola. Fruit d'aquestes reunions s'han observat canvis en la varietat musical que se'ls ofereix als nens i nenes. No obstant això, en la reunió d'avui ha sorgit la proposta de diverses famílies de poder crear un compte de Spotify amb música de diversos estils musicals i oferir-la-hi a Gescoleg i a direcció perquè puguin utilitzar-la, conjuntament amb una subscripció a Spotify Premium subvencionada amb els diners de l’AFA.

Per qui no va poder assistir i es va quedar amb les ganes (que estic segura que sou molts/tes) us recordem que aquest curs escolar 2023-2024 l’AFA es reunirà cada últim divendres de cada mes a les 16.45. Segurament a dintre de la biblioteca ara que ja s'acosta l'hivern… Amb el que la pròxima trobada serà el divendres 24 de novembre.


Si, mentre arriba aquesta data vols començar a col·laborar en algun dels grups de treball esmentats anteriorment, només has de posar-te en contacte amb nosaltres via e-mail a info@afamontserrat.cat indicant el teu nom, telèfon i a quin grup t'agradaria unir-te.

 

SEGUIM!!!!!