CERCAR EN AQUEST BLOG

divendres, 11 de juny del 2021

ROBATORI DE MATERIAL INFORMÀTIC A L'ESCOLA


Des de l’AFA de l’escola Montserrat de Premià de Mar volem denunciar el robatori de gairebé una cinquantena d’ordinadors. El furt, que va tenir lloc la nit del 8 al 9 de juny, va causar, a més, nombrosos desperfectes a les instal·lacions.

De fet, no és la primera vegada que l’escola pateix algun acte vandàlic. Ja des de 2018 s’han detectat i denunciat diversos robatoris, de material i diners, i entrades il·legals a les instal·lacions, especialment a les zones exteriors a l’edifici principal.

El material informàtic robat es va adquirir recentment amb els diners de les famílies, que gràcies al seu esforç, han possibilitat que els nostres fill i filles tinguin un equipament de qualitat facilitant, així, noves metodologies d’aprenentatge, com pot ser, i destaquem, la pictoescriptura. Sense aquests ordinadors, no es podran fer, així de clar, així de taxatiu. 

En aquest sentit volem denunciar la situació de vulnerabilitat que sentim les famílies. No només fem èmfasi en el fet de la sostracció de material, sinó en l’impacte emocional dels nostres fills i filles a l’arribar a l’escola i trobar-se que hi han entrat, que han trencat vidres, que han fet malbé mobiliari, i que s’han quedat sense ordinadors per fer les seves activitats. 

Volem un entorn segur i respectuós, en el que tots i totes ens sentim part. Demanem que l’Ajuntament posi les mesures necessàries per resoldre una situació que s’està allargant massa. La seguretat del centre és pràcticament nul·la i fa temps que es denuncia. A dia d'avui, ningú hi ha posa remei.

Des de l’AFA posem de manifest el sentiment d’abandó i indefensió que sentim de fa temps respecte la inseguretat del centre. El robatori patit aquesta setmana és la gota que fa vessar el got d'una llarga llista d'intrusions, assalts i robatoris, i demanem a totes les parts implicades que posin fil a l'agulla per resoldre-ho d'una vegada.

I ens agradaria acabar amb dues preguntes:

Qui es farà càrrec de la reposició del material informàtic robat? Les instintucions públiques es faran càrrec per fi d'una inversió i una responsabilitat que mai hauria d'haver recaigut en les famílies?AFA Escola Montserrat Premià de Mar