CERCAR EN AQUEST BLOG

divendres, 19 de març del 2021

L'AFA MÉS ENLLÀ DE L'ESCOLA

Benvolgudes famílies,

La tasca de l'AFA genera sovint tants elements tangibles com d'intangibles; hi ha feines que es veuen molt i d'altres que no es veuen tant, o que directament s'ignoren per complet.

S'oblida sovint que una feina molt important de l'AFA és representar l'escola i les famílies més enllà de les seves parets, als carrers del poble i davant les institucions públiques.

És una tasca que pot arribar a ser grisa, feixuga i exasperant, però sense ella no s'haurien aconseguit algunes coses importants i ben palpables.

El treball conjunt dins La Federació d'AFAs d'Escoles Públiques de Premià de Mar va permetre aconseguir guanyar 2 pressupostos participatius, un per millorar les infraestructures a les escoles públiques, ara fa tres anys, i l'altre per crear una Taula per la inclusió, l'any passat.

El projecte de socialització de llibres engegat per l'AFA va tenir com a conseqüència directa un estalvi en la despesa anual per part de les famílies en material escolar, però al mateix temps, va permetre accedir a la subvenció anual que ofereix l'Ajuntament al respecte, que permetia reduir la despesa encara més. 

Tot plegat ajuda a garantir la igualtat d'oportunitats i l'accés a una educació de qualitat per part de tothom.

La pressió, el diàleg i el treball amb l'Ajuntament és una feina contínua per tal que es mantingui i s'aprovi la subvenció anualment. És una batalla dura, i no sempre s'ha aconseguit el que ens hagués agradat. La negociació ens va portar al fet que la subvenció fos universal, que cada nen i nena de Premià rebés la mateixa quantitat de diners, però la voluntat de l'AFA era més ambiciosa i que es concedís en funció de la renda de les famílies. Un somni al qual no es renuncia i que encara es vol portar més enllà.

Tot plegat es diu aviat i dit així sembla senzill, però han provocat més d'un mal de cap. 

I hi ha les rues de carnestoltes, el Gran Recapte, la Comissió del Mapa Escolar, les reunions amb la Federació d'AFAs d'Escoles Públiques de Premià de Mar, les reunions del Consell Escolar Municipal... i uf!, podríem pensar que és una feinada, però no ho és tanta si en lloc de dues mans es fa entre quatre, i en lloc de quatre es fa entre sis i així anar fent; i on no arriba un arriba l'altre i amb una mica de cadascú tot plegat es fa més fàcil.

I el resultat és ben agraït i el que tothom vol, que cada dia l'escola dels nostres fills i filles sigui una mica millor.


AFA Escola Montserrat

"Amb molt poc, s'aconsegueixen grans coses"