CERCAR EN AQUEST BLOG

dissabte, 6 d’abril del 2019

PROJECTE GEP (GRUP EXPERIMENTAL PLURILINGÜE): LLENGUA ANGLESA

El Projecte GEP, consisteix en formar part del Grup Experimental Plurilingüe en el que participen diversos centres de tota Catalunya i que té com a objectiu millorar la competència lingüística i plurilingüe de l’alumnat.
El coneixement i l’ús de diferents llengües ha esdevingut una necessitat fonamental i un dret per als ciutadans d’una societat global com la nostra. El coneixement d’una o més llengües estrangeres, a més de les oficials i/o pròpies de l’individu, garanteix l’adquisició dels processos d’aprenentatge i la millora contínua de l’aprenent.
L’ús de diferents llengües per a accedir al coneixement és una pràctica que l’individu ha de desenvolupar des de l’edat escolar per tal d’establir les bases que li permetran aprendre qualsevol llengua de forma eficient. Així doncs, es recomana que a les aules, els continguts de les diferents àrees es treballin mitjançant la utilització d’una tipologia de textos variada, emprant fonts i recursos diferents i sense limitació en l’ús de les llengües.
Per aquest motiu, a la nostra escola hem engegat aquest projecte que es basa principalment en introduir la llengua anglesa en la vida quotidiana del centre i augmentar l’ús d’aquesta llengua en àrees no lingüístiques.
Actualment s’estan fent racons a Cicle Inicial, a Cicle Mitjà s’imparteix una part de les Ciències Naturals i a Cicle Superior la Història.
Per apropar-nos a la cultura de països anglosaxons hem celebrat dos festes populars el “Thanksgiving Day” i "St. Patrick’s Day”, en aquests dies la llengua vehicular de l’escola és l’anglès.
S’han realitzat dos intercanvis amb dues escoles una de Dallas (6è) i una altra de New Jersey (4t).
Per dur a terme el projecte GEP hem creat un grup impulsor amb dues comissions de treball.
Al llarg de tot el curs, l'equip impulsor del projecte GEP rebem una formació contínua per part del Departament d'ensenyament de la Generalitat dins del programa de Generació Plurilingüe (GEP) AICLE.
Text: equip impulsor projecte GEP

Fotos: Instagram @cdamontserrat

(Si cliqueu a cada imatge podreu accedir a l'entrada d'Instagram).