CERCAR EN AQUEST BLOG

dimarts, 23 de març del 2021

COMUNICAT COMISSIÓ DE COMUNICACIÓ DE L'AFA

 Benvolgudes famílies,

Davant dels darrers esdeveniments, des de la Comissió de Comunicació creiem necessari donar la nostra versió dels fets.

La setmana passada vam comunicar a les dues candidatures les condicions per fer difusió de les seves propostes a través del bloc i les xarxes de l'AFA. El mail era el següent:


Les condicions plantejades feien referència única i exclusivament per fer ús dels canals de difusió de l'AFA. Tots dues candidatures eren lliures de fer pel seu compte les activitats, accions o actes que els sembles bé per difondre el seu missatge i fer-lo arribar a tothom.

En referència al text del mail, vam donar per descomptat que s'entenia que la presentació era lliure. Potser, de manera equivocada, no ens va semblar necessari especificar la manera explícita i en detall com volíen presentar cada una de les candidatures les seves propostes. Ho vam donar per fet.

Les úniques coses que ens van semblar important d'acotar van ser l'idioma (perquè el català és la llengua vehicular de l'escola) i limitar l'extensió del text perquè les possibles candidatures no fossin massa llargues.

Per aquests dos motius, la primera versió presentada per de la candidatura AFA Montserrat l'escola que somiem no es va admetre. Era massa llarga i estava en tres idiomes. I també per raó de l'extensió, no es va admetre la primera versió de la candidatura Il·lusió, Innovació i diàleg

Entrant en detall al tema de l'extensió del text, la indicació del mail pretenia ser més aproximada que exacta. Però posant-nos estrictes, només vam comptat el cos del text de les dues candidatures. Ni títols, ni noms, ni càrrecs, etc. Només el cos i prou.
En el cas d'AFA Montserrat l'escola que estimem la presentació té  619 caràcters i la d'Il·lusió, Innovació i diàleg en té 697. Compartim un parell d'imatges perquè quedi més clar:


Número de caràcters d'AFA Montserrat l'escola que somiem.


Número de caràcters d'Il·lusió, innovació i diàleg.

Quan es va advertir a totes dues candidatures del incompliment de les condicions proposades les van modificar sense queixa i en van presentar una de nova.

En cap moment hi ha hagut intenció d'afavorir cap de les dues candidatures. Pot haver coincidit que el missatge donés per suposades determinades coses i que una canditatura interpretés millor la intenció que hi havia darrere. Però l'acusació de favoritisme ens sembla excessiva.

Com bé deia el mail compartit al principi d'aquest text, si hi havia dubtes sobre com publicar la proposta, l'aspecte, l'ús de fotografies i altres elements, només calia fer-nos arribar la consulta i haguéssim respost encantats. En aquest sentit hem estat completament oberts.

Tenint tot això en compte, un cop rebudes les propostes no ens va semblar que el paper de l'AFA fos  jutjar els documents presentats, ni en contingut ni en estètica.

Ahir a la tarda, la candidatura AFA Montserrat l'escola que somiem se'ns va adreçar per demanar-nos explicacions, cosa que ens van sorprendre. El nostre mail de resposta va ser una versió argumentada, més reduïda, d'aquest mateix comunicat.

Tenint en compte que s'havien sentit agreujats, vam comunicar-los que no teníem cap inconvenient en que actualitzessin la seva presentació i ens l'enviessin de nou, que la publicaríem sense cap problema. Deixàvem la porta oberta a resoldre el possible perjudici provocat, de manera inconscient i involuntària, per la via del consens.

La resposta rebuda al respecte va ser presentació de la renúncia oficial de la candidatura a les eleccions, fet que lamentem profundament.



Comissió de Comunicació AFA Montserrat