CERCAR EN AQUEST BLOG

dimecres, 5 de desembre del 2018

LA VEU DELS VOLUNTARIS: BELÉN ROMERO

Preguntem a la Belén Romero, mare de l'Alba i del Pol, sobre la seva experiència com a voluntària dels Grups Interactius a l'escola.


Quantes vegades has pariticipat en Grups Interactius?
El curs passat hi vaig participar aproximadament 8 vegades i aquest any en porto 4.

A quin curs ho vas fer?
He participat a P3, P4, 3er i 4rt. Sempre a la classes dels meus fills, malauradament per qüestions de feina no he tingut temps de participar en cap més grup, pero és una experiència que m'agradaria molt.

Quina activitat vas dirigir? Tenies coneixements de la matèria?
A infantils són jocs matemàtics, de lectoescriptura o lúdics. Amb el més grans són activitats matemàtiques i de jocs també. No tinc més coneixements de matemàtiques que qualsevol altre, però no cal perquè les professores ho preparen tot molt bé i el que és important és dinamitzar el grup a la teva manera.

Com valores l'experiència?
És una experiència molt positiva a molts nivells: com a mare conec millor les dinàmiques dels grups classe dels meus fills i a tots els seus companys. Veig les maneres de treballar de l'escola. La relació familia-escola millora molt, a casa podem parlar de moltes més coses amb els nens del seu dia a dia. Relacionar-te amb els nens t'enriqueix molt com a persona i sobretot, tot i que intens, és molt divertit.

Quin aspecte en particular destacaries?
Les complicitats que s'estableixen amb els nens que deixen de dir-te "mama de" i passes a tenir un nom i parlar amb ells de moltes coses.

A qui ho recomanaries?
A tothom, pares i mares però també avis, tiets... tots hi podem aportar. La interacció amb diferents adults és molt positiva per a l'educació dels nens i nenes. I també és molt positiva per els adults que ho fem.

Repetiràs?
I Tant!!! Sempre que pugui.


Belén Romero.                                                 Foto: Ampa Escola Montserrat