CERCAR EN AQUEST BLOG

divendres, 24 de febrer del 2017

PADRINS DE LECTURA A L'ESCOLA MONTSERRAT

Des de fa 10 anys, a l’Escola Montserrat els alumnes de 6è fan de padrins de lecrtura als nens i nenes de P5, així els grans ajuden a llegir als petits un cop a la setmana. 

Els alumnes de 6è es converteixen en padrins dels nens de P5 al llarg de tot el curs potenciant una relació personal i afectiva entre ells molt bonica que ajuda als menuts a aprendre a gaudir de la lectura. Els nens grans es responsabilitzen i es comprometen a formar part del procés de lectura dels petits complementant la tasca de les mestres que són les encarregades d’ensenyar el so de les lletres (no el nom) i a posar les bases lectoescriptores.

Per una banda, els padrins ajuden als seus fillols amb les lectures que preparen les mestres, i per l'altra, busquen estratègies perquè els petits les entenguin bé i estiguin motivats.

El vincle que s’estableix entre padrins i fillols dura tot el curs, es fan diverses activitats que traspassen la lectura: intercanvi de petits regals, intercanvi de postals al Nadal, sortida al Palmar, acomiadament dels alumnes de 6è...


És una activitat d’allò més enriquidora per tots.



Text: Adela Martínez (Cap d'Estudis)



Imatge: Roger Ballabrera